Проблемът е в решението!

Не мога да пея, не мога да танцувам, но пък имам ентусиазъм! Така попаднах в Мюзикълът!

Днес беше поредната ни репетиция. Разказът е за Йоан – Синът на гърма, възлюбенията ученик на Исус. Идеята и сценарият са на Антон Радославов – изключително талантлив човек; когато Бог дава, Той наистина дава

Както преди всяка репетиция, Тони сподели няколко мисли, но точно 1 изречение ми се заби в главата и не ми даде мира: „Бог не го е грижа за нашите песни, за нашите танци… Той не се впечатлява от нищо, което можем да направим, защото всичко е от Него! Бог го е грижа за решенията, които взимаме!“. Едва ли ви казвам нещо ново, но факт е, че аз не се бях замислял за това!

Всичко започва с едно простичко решение:

– мама и тате да си направят бебе

– мама да не направи аборт

– тате да работи до изтощение, за да може, когато се прибере да сменя пелени и никога да не му дотегне и да си тръгне, но да остане с мама и бебето

– детето да реши, че иска да стане човек

– да избере правилното училище/университет

– да избере подходяща работа

– правилната жена

– да реши, с жена си, да си имат бебе

– …

Замислете се колко простички решения взимаме всяка една секунда, дори понякога без да осъзнаваме; и всяко едно малко, дребно, микроскопично, колкото прашинка, почти невидимо решение определя следващата секунда живот, и следващата секунда, и следващата…

Бог не очаква от нас да правим велики неща! Бог не очаква от нас да сме съвършени! Бог не очаква от нас да сме най-добрите! Бог не очаква от нас да го изненадваме всеки ден! Всичко, кеото Бог очаква е да правим правилните избори и да взимаме правилните решения!

Когато Бог създаде човека, Той го създаде с едно уникалено качество – свободна воля! И от тогава насам никога не е ограничавал тази свободна воля. Иначе би било глупаво от Негова страна да ни даде играчка и да ни забрани да си играем с нея… Тази свободна воля доведе до грехопадението на Адам и Ева. С тази свободна воля Авраам реши да помогне на Бог и да придобие син – Исав (за това сега има талибани и „кървави атентати“)… Но и с тази свободна воля Исус страда и умря на кръст за греховете на човека (грехове, между другото, които човекът извърши със свободната си воля).

 Решенията са лични, но влияят на всички! Само Адам и Ева ядоха от забранения плод, но всички страдаме! Само Авраам оплеска нещата, но всички страдаме! Само Исус умря на кръста, но на всички грехът е простен!

 Решенията взети в този момент, определят следващата секунда от живота ти и бъдещето на поколенията след теб!

Внимавай какви решения взимаш!

Еремия 29:11 „Защото аз зная мислите, които мисля за вас, казва Господ, мисли за мир, а не за зло, за да ви дам бъдеще и надежда.“, но решението остава твое!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s