Възкресението на един… телефон

На 27 май го чух за последно… Вече го нямаше радостния звън на гласа му, светлината на дисплея, му угасна… Беше безжизнен и студен както, когато батерията му падне. Беше си отишъл. Зарядното му самотно си висеше закачено в контакта и с надежда, лампичката му премигваше… Казваше се Sony Ericsson. Наричах го „Глобълския“, на галено, заради хилядите безплатни минути, които имаше към 10 други „глобълски“ телефона
Предисторията…
Бяхме отишли в планината да правим едни записи, а аз подходящо се бях облякъл в анцуг, който излиза от гардероба 2 пъти годишно. В единия джоб, удобно, бях настанил „Глобълския“. Тъй като почти нямахме обхват бях тотално забравил за него. 2та дни минаха бързо и азсе прибрах обратно в София. Нуждата от него стана доста осезаема и издирването му започна. Тук трябва да обясня, че живея сам и стаята ми не е от най-образцовите помещения на света, изобщо! Та… След едното солидно ровене глобълският НЕ беше открит. В този момент чух как пералнята свърши с последната центрофуга и издирването беше изоставено за следващите 10мин.
Смъртта…
Простирайки си стигнах до по-горе споменатият анцуг. Докато го закачах на въжето усеитх, че има нещо необикновено тежко в единия му джоб. Бръкнах и… Беше се удавил! Не светеше, не работеше – НИЩО!
Веднага му приложих първа помощ – разглобих го и го сложих на слънце.
Няколко часа по-късно, след като се уверих, до колкото е възможно, че е сух го сглобих. Веднага го дефибрилирах, но нищо! Още един опит – нищо! Още веднъж! Пази се! Нищо!!!
Час на смъртта 19:20!

Sony Ericsson, беше приятен телефон – добра батерия, 100MB вградена памет, вградена камера и слот за карта – нищо претенциозно, но вече 3 години ми служеше вярно. Бях го взел с преподписване на договора за смешни пари, но той НЕ БЕШЕ смешен телефон – беше си МОЯТ телефон!

Животът продължава…
Извадих му сим картата, която щеше да бъде присадена, и да даде душа на новия „Глобълски“.
Не знаех точно какво да правя, защото сега не беше точният момент за тази инвестция, колкото и малка да е. Сестра ми ми даде един нейн стар телефон, който обаче така и не проработи – явно беше споделил съдбата на Sony.
Възкресението
На 25 май, събота, се прибрах от едно пътуване до морето. Липсата на „глобълски“ телефон явно се отразяваше на „М-телския“, защото сега, товарът, който трябваше да носи се беше увеличил почти тройно. Рискът да загубя и него, заради превишаване на лимита, ми беше оповестен в писмено известие, посредством смс. В главата ми веднага се задейства план как в неделя ще ида и ще купя някакъв телефон, който да отмени „М-телския“ в част от задълженията му. В този момент болката и ядът от загубата на Sony взеха връх. Побеснях! Идеше ми да го ударя в земята, с надеждата, че ще го стресирам и ще оживее. Изрових го от гроба, в който го бях погребал – купчина вехтории. Намерих зарядното му, включих го и… НИЩО! Безжизнен както и през последния месец…
Сложих го в едната си ръка, положих другата си върху него и казах: „Боже, вярвам, че можеш да възкресяваш хора! И щом можеш да възкресяваш хора, които са направили този телефон, значи можеш да възкресиш творението им! Моля те, да го съживиш, за да не давам излишни пари за глупости! В името на Исус те моля!
Изчаках още няколко секунди и натиснах копчето за включване – НИЩО!
Оставих го на страна с болка и леко разочарование в сърцето. В главата ми се зародиха мисли като „Абе Бог да не ти е GSM сервиз?“. Тази мисъл ме закова с пирон. Следваща ми мисъл беше „Но да проси с вяра без да се съмнява ни най-малко; защото, който се съмнява прилича на морски вълни, които се тласкат и блъскат от ветровете. „Такъв човек да не мисли, че ще получи нещо от Господа…“; „и Авраам ПОВЯРВА и това му се вмени за правда…“. Моментално вярата ми се вдигна на крака и усетих как нещо се случва. Отново натиснах копчето за включване…
Изводи
НИКОГА НИКОГА НИКОГА не си мисли, че на Бог не му пука за малките неща! Ако Бог ти е приятел, Той ще ти помогне във всичко, за което Го помолиш в молитва С ВЯРА, без да се съмняваш!
Телефонът ми ВЪЗКРЪСНА физически. Бог го съживи! 1 месец се опитвах да го пусна, но без резултат и в неделя чудото се случи!
По-късно платих сметката му и възкръсна и духовно…
Бог го е грижа! Не се съмнявай!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s