Животът е градски транспорт

20111210-073921.jpg

Легнах си рано и се събудих рано — около 06:00…
Причината да не успея да заспя отново беше, че започнах да мисля за живота — знам, че не трябва да правя така, но се случи… Това на което успях да оприлича живота е Градски транспорт

Представи си и моята изненада, когато ми проблесна…
Най-общо има 4 категории хора, който приличат на 4 различни превозни средства…
Общото между всички е, че тръгват от една и съща начална спирка, пристигат на една и съща крайна спирка и после отново на обратно; имат си работно време, което започва и свършва в дома им – депото; имат разписание, което трябва да спазват (кои по-точно, кои не); непрекъснато се засичат с други превозни средства или казано по друг начин „пътищата им се пресичат“ …и така всеки ден, всеки час, навсякъде… (сети ли се за песента?)
Автобуси

Има хора, който можем да оприличим на автобуси.
Движат се сравнително бързо през спирките (ежедневните задачи), ускоряват бавно без да бързат, защото:
1. Не могат, заради товара от хора (задачи). винаги са натоварени с хора (проблеми)
2. Не искат защото не виждат смисъл да го правят.
Имат възможността, макар и да се движат по един и същ маршрут, все пак леко да се откланят, от него, за да заобиколят някоя трудност по пътя (препядствие от ежедневието).
Тролейбуси
Те се движат сравнително по-бавно от автобусите, но пък ускоряват (започват една задача) по-бързо от тях, поради простата причина, че работодателят им е частник и иска бърза активизация на делото, макар и резултатите да не са на лице веднага. Нямат много възможност да лавират в курса си на движение, защото са пряко зависими от горе-поставените си жици (началници). Също така ако решат да се откачат от жиците (началниците си) просто ще им спрат тока (пряко и преносно).
Трамвай
Тези са най-старите превозни средства от градския транспорт. Те вече са влезли в коловоза (на деня); хванали са се в системата; работят държавна работа, точно за това нямат почти никакви препядствия по пътя си, освен някой досаден свободно движещ се автомобил (човек, който не иска да е част от системата и се мъчи да оцелее сам въпреки високите цени на горивата (живота)), но те са достатъчно тренирани, благо да му обяснят, че тая няма да я бъде както на него му се иска и просто нещата си имат релси, по които трябва да се движат. Те нямат спешна работа, ускоряват бавно (къде заради годините си, къде заради рутината на ежедневието и отегчеността на безхаберието си), движат се бавно и всичко, към коети се стремят е просто работния ден да свърши, колкото се може по-спокойно. А да, важно е, че когато надигат гласа си (звънят с камбанката), почти никой не ги чува, защото в системата са безгласни букви, които се мислят за азбуката на живота (директори на водопади и шефове на кенефи – слънцето изгрява заради тях, а земята се върти от кеф, че може да ги вози).
Маршрутки
Тези са най-новите обитатели на транспортната мрежа. Характерни са за по-големите градове. Те са екстремални – опитват се да се съобразяват с правилата, но им е трудно!
Макар да се движат по един и същ маршрут, често пъти предприемат неочаквани обрати и минават по заобиколни и/или по-кратки пътища, просто за да са първи. Често пъти са също претоварени от хора (грижи).
Имат си началник, но за него е важно да се свърши работата, а не начина, по който това става.
Интересното е, че всички сме влезли, малко или много, в маршрута!
Няма човек, който да не се движи по определени правила! Някои са общо, някои лични, йо като цяло всеки се съобразява с нещо!
Странното е, че някои се задоволяват с това – ставаш, миеш си зъбите, закусваш, пиеш кафе, отиваш на работа, работиш, обедна почивка, пак работиш, връщаш се, гледаш телевизия, ядеш, миеш си зъбите, лягаш… Отново и отново и отново и отно…
Други обаче усещат, че има нещо повече! Усещат, че живота не е само това
Усещат, че… Абе усещат, че има нещо повече!
… Аз (Исус Христос) дойдох, за да имате живот и да го имате в изобилие. Йоан 10:10
В Българския тълковен речник срещу думата „изобилие“ пише:
среден род, само единствени число – Голямоколичество от нещо; Богатство
Е кой би ти отказал нещо подобно?
Вярно е, че всеки си намира начина да се движи в системата и да е доволен от движението си, или поне сам себе си да убеди, че е доволен (това май системата те убеждава)…
Но ако чувстваш, че това не е всичко, че има нещо повече, че там някъде има Някой или нещо, на което/който му пука за теб — пиши ми на fluxaa@gmail.com, а аз ще направя всичко възможно да ти намеря ръководството за живота – Библията и да ти я изпратя по пощата!
Само ако вече си нямаш и искаш да имаш лично за теб!
До следващата публикация!
Ачо

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s