Операция „Операции“ – част 8

20120131-103147.jpg

Да си опериран от тумор в мозъка и да си си вкъщи след операцията няма голяма разлика от това да си в болницата, освен че не виждаш сестри и лекари всяка сутрин…

Пак си стоиш затворен и лежиш по цял ден, пак ти идват роднини и приятели на свиждане… Поне мама готви! 🙂
Честно да си призная, не помня много от времето, което лентяйствах вкъщи.
Всичко вървеше много добре – възстановявах се бързо, почивах си усърдно, хапвах подобаващо добре…
Всичко идеално…докато една сутрин не се събудих опериран в болницата!
Представете си следното нещо:
Отваряш очи и баща ти те гледа, седнал на един стол, в непозната обстановка, боли те корема, а на главата си имаш чалма от бинтове — ИЗНЕНАДА!
Историята всъщност е горе долу следната: няколко дни по-рано съм получил отново хидроцефалия, която е довела до липсата на спомени за изминалите дни и почти първосигнални реакции в поведението ми. Отиваме в София, за да видим какво става и се разбира, че „добрия“ доктор от Пирогов си е свършил работата като кучето на метеното; оставил си е ръцете… И други по-груби изрази… Явно заради ранния час на операцията, рутинността на процедурата, липсата на предварителен финансов стимул го е накарала да си спести голяма част от труда, което е довело да запушване на клапа за няколко хиляди лева и застрашаване на човешки живот и здраве… Кво пък, след операцията нали си получи „благодарността“ и ми предписа скъпи хранителни добавки вместо лекарства (повече за историята можете да прочетете тук).
Маркучът, който е в тялото ми, трябва да стигне до коремната стена, където да се забие, за да може ликворът от главата ми да се абсорбира там. Преди това обаче маркучът трябва да стигне до таза, от където да се върне обратно към стомаха. Е точно тази част беше спестена. Хората сигурно нарочно слагат 120 см маркуч в кутийката на клапата, не за да има какво да срежеш и забиеш като решиш, че си готов – това не е апликиране и изкъсване, доктор Габровски!
Хубавото в историята е, че в крайна сметка съм здрав! Доктор Сурчев направи всичко възможно, ремонтът на клапата да излезе възможно най-евтин, а не да се купува нова клапа.
И отново болничен престой.
Това е началото на юли месец… Скоро ще видите и края…

Advertisements

3 thoughts on “Операция „Операции“ – част 8

  1. Здравейте, аз съм Милена Василева от вестник „Доктор“. Ще приемете ли поканата ми за интервю, за операциите, които са Ви направени и за проблемите, с които сте се сблъскали?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s