Господ ли е Пастир мой…?

20120205-123229.jpg

От известно време насам реших да ставам в 7:00… всеки ден!
Сигурно се чуди защо. Ами почнах да чета една книга на Лари Лий, казва се „Един час с Бога“. В нея той разказва за трудностите, с които се е сблъсква, когато работата опира до време прекарано с Бог в молитва. Мислех си, че не е лоша идея да повъзпитавам себе си и да започна да ставам сравнително рано и да прекарвам 1 час (+ –) с Бог, всяка сутрин. Хубаво начало на деня 🙂

Част от времето ми с Бог е да прочета няколко глави от Библията, като за да има пак дисциплина следвам един план за прочит на Библията за 1 година.
Днес си чета и виждам нещо много уникално. Няма да го коментирам, само искам да ви го покажа, а знам, че вие сами ще схванете какво се казва там. 2 стиха от I Летописи.
I Летописи 10:13-14Саул умря в непокорство, непокорен към Бог. Той не се покори на Божието слово. Вместо да се моли, той отиде при гледачка да търси напътствие. Защото не отиде при Бог за помощ, Той отне живота му и предаде царството на Давид, Есеевият син“ (MSG).
Докато го четях си мислех, за това как Саул беше избран от Бог за цар над Израел. Беше помазан, беше призванБожият избор беше паднал върху него. Поредица от грешни решения, доведоха Саул до този край… По-рано в 10 глава на I Летописи се разказва за смъртта на Саул. Дори тогава той съгреши, като се самоуби, от страх, от Филистимците. Божият помазаник, Божият човек, умря в страх от врага!
Веднага след това чета I Летописи 11, където вече се разказва за новия цар над Израел – Давид. За него се казва в стих 2В миналото, да, дори когато Саул беше цар, ти беше истинският управител над Израел. Бог ти каза: „Ти ще пасеш народа Ми Израел; ти ще бъдеш управител над народа Ми Израел.„“.
Бог избра нов цар за народа си, човек по Неговото сърце, който се боеше от Него и следваше Словото Му. Цар, който щеше да се покори под Неговата воля, която е най-доброто, което може да имаме…
Саул се самоуби в страх…
Давид… Давид пише в Псалм 91:5-16Няма да се страхуваш от ужас нощем, нито от стрелата, която лети денем, нито от мор, който ходи в тъмнината, нито от зараза, която опустошава по пладне. Хиляда ще падат от страната ти и десет хиляди отдястно ти, но до теб няма да стигне. Само ще гледаш с очите си и ще видиш възмездието над безбожните (Божиите врагове). Понеже ти си казал: Господ е моето прибежище! – и си направил Всевишния свое жилище, никакво зло няма да те сполети, нито язва ще се приближи до къщата ти, защото ще заповяда на ангелите си за теб да те пазят във всичките ти пътища. На ръце ще те носят, да не би да удариш в камък крака си. Ще настъпиш лъв и кобра, ще стъпчеш млад лъв и змия. Понеже той е положил в Мен любовта си, затова ще го избавя. Ще го поставя нависоко, защото позна Името Ми. Той ще ме призове и Аз ще му отговоря. Ще бъда с него, когато е в бедствие, ще го избавя и ще го прославя. Ще го наситя с живот и ще му покажа Моето спасение.

И това не спира до тук! Соломон, синът на Давид, неговият потомък, поколението на Давид пише в Притчи 3:5-6; 23-26Облегни се на Господа с цялото си сърце и не се облягай на своя разум. Във всичките си пътища признавай Него, и Той ще оправя пътеките ти. Тогава ще ходиш безопасно по пътя си, и няма да се спънеш. Когато лягаш няма да се страхуваш; Да! ще лягаш и сънят ти ще бъде сладък. Няма да се боиш от внезапен страх, нито от бурята, когато нападне нечестивите, защото Господ ще бъде твоя опора, И ще те пази от капани.
Когато правиш правилния избор, това влияе не само на теб, но и на децата ти, и на внуците ти, и на… защото „Господ е Пастир мой…“ (Пслам 23)

Advertisements

One thought on “Господ ли е Пастир мой…?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s