Миг!

Отдавна не съм писал… Отдавна не съм правил доста неща, които ми доставят удоволствие… Отдавна не ми е оставало време за тях… Защо? От януари месец започнах работа. Смените ми са по 12 часа – 2 дена работя, 2 дена почивам. Не е лошо, дори е приятно. Мислех си, че 12 часа на едно място ще бъдат безкрайно много време, което тече назад, но се оказа, че дори може да изтече без да се усетиш. Всъщност до преди 1 изречение исках просто да попиша, а сега вече имам и тема 🙂
Времето!…може да изтече без да се усетиш.
Времето…може да е спряло за теб, но не и за Света.
Времето…не е в твоя контрол.

На 28 април направих 26 години… От гледна точка на все още неотрезвелите, към днешна дата (1ви юни), студенти съм дърт, но от гледна точка на мама и тате (Здрасти тате, все още си абониран за блога ми, но не получаваше нищо, защото не бях писал скоро) съм все още дете. Та за Времето си говорехме… Всички сме убедени, че времето върви само в една посока – напред! Не се връща, не се спира, не се повтаря… Но какво става с него след като изтече и сега, този момент, точно този един, единствен, едничък момент измине? Не ви ли се е искало да можете да върнете нещо назад? Да го преживеете отново? Може би за да го промените или пък за да го изживеете още веднъж… Днес си мислех, че пълното щастие е миг от живота, а този миг е точно сега! Миг! Миг! Пълно щастие! Миг!
Днес! Тук! На това място! Миг! В тази Държава! Миг! С тези хора! Миг! В тези обстоятелства! Миг! Да! Точно сега! Миг! Миг!
Бях чул, че животът е миг от Вечността. Ако щастието е миг от живота, а животът миг от Вечността, то тогава щастието е доста кратко нещо… Миг!
Защо тогава го пилеем? Времето имам предвид. Дразги, завист, клюки, лъжи… Сещайте се за всичко онова, което ограбва мира, спокойствието, съня ви… Миг!
Изживейте всичко! Преминете през всичко!
Има дни, в които не искаш да ставаш от леглото. Всичко, което искаш е да проспиш деня и да се събудиш утре. Но точно днес, точно това, което искаш да пропуснеш, това, което те прави може би нещастен, зависим, мизерен, точно това малко нещо е онова, което ще бъде твоя Миг!, когато свърши и когато остане в миналото…
Слушах една песен на един симпатяга, Браян Хед Уелч, бивш китарист на Korn (много, много гениален човек!), от която запомних точно 1 фраза: Don’t forward, move ahead! Или на български: Не превъртай, продължи напред! Не прескачай, не пропускай, не проспивай, продължи напред! Миг!
Миг от вечността, а може да е цяла Вечност.
Вчера е минало! Утре е несигурно и твърде далечно! Днес е денят! Днес е времето! Днес е Мигът! Днес! Миг!

20120601-222347.jpg

Advertisements

2 thoughts on “Миг!

  1. …преди няколко месеца и аз бях на тема „Времето“ 🙂 Тогава постнах ето това:“…стоя и си мисля за ВРЕМЕ-то и стигам до извода, че си е едно уникално явление. На пръв поглед винаги го има-безкрайно,неограничено,постоянно съществуващо. Но е така „дефинирано“, че е едно от най-конкретните,най-измерени и най-точно отчетени „неща“ в/с които живеем. И е винаги еднопосочно!!! Щеш- не щеш върви си и случва в себе си безброй неща-чрез теб и въпреки теб! Често чуваме изрази като:“Времето лекува“, „Сега е времето“,“Всичко с времето си“, „Не му е дошло времето“, „Като му дойде времето“, „Всичко е до време“, „Обратите на времето“… И на всеки от нас се случват неща, които потвърждават истинността на тези изрази. Мисля си също, че едва ли има нещо „по-обемно“ и по-съдържателно от ВРЕМЕТО?! Огромно е…в него сме ти и аз и още милиони съдби преди и след нас…В него е всичко,всичко,всичко! Някак безвъзвратно, но винаги щедро! Безкомпромисно, но даващо надежда… Понякога ние го избираме, понякога то избира нас! И всичко е, защото просто сме във ВРЕМЕ-то 🙂 ¨

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s