Аз съм си такъв

20130118-225711.jpg

Аз съм си такъв! Ми да! Бог ме е направил да съм това, което съм все пак! Не ме интересува какво си мислят хората, след като аз ги приемам такива, каквито са, тогава и те ще ме приемат! Не е мой проблем, че имат проблем с мен! И аз имам с тях, ама не го правя на въпрос, нали? Ще си траете тогава!
В крайна сметка Бог ме обича и ме приема точно такъв, какъвто съм си и точка!
Дали?

Случвало ли ви се е да се натъкнете на някакъв такъв индивид? Ама точно такъв, който си е „такъв„? Ти му говориш нещо, той си знае неговото. Ти му казваш, че това, което прави, не е правилно, той обаче си е „такъв“ и това е! Той винаги се оправдава с характера си, с персоналността си, с природата, със средата, в която е израснал, с родителите, гените, природата, времето, месеца (дните от месеца за момичетата)… с Бог…, но най-важното е, че той си е такъв и никой и нищо не може, не трябва, не бива да го променя и да очаква от него да се променя! Най-важното е, че Бог го приема „такъв„.
Е аз съм такъв „такъв„! Ама не ми дреме, че на теб нещо не ти е на кеф или пък не си на кеф. Ако не си на кеф, аз мога да те смачкам още, и ако си мислиш, че денят ти е черен, ще откриеш, че черното има още по-тъмни нюанси. Ако си пък на кеф, мога да се погрижа да ти мине бързо! Еми такъв съм си, кво да направя… Ако не те кефя просто не общувай с мен! Лесно е! Махаш ме от живота си и приключваме въпроса. Бог ме е направил да съм това, което съм и значи или се съобразяваш с мен или си гледаш работата. Плюс това Бог ме обича точно такъв какъвто съм!
Няма майтап! До скоро си мислех точно така! Мислех си, че Бог ме приема и обича такъв. Приема ме, обича ме, грижи се за мен… помага ми… все пак ми е Татко, освен че работи „Цар“… и все пак дали наистина ме приема такъв?
– Не!
– Моля?!
– НЕ!
– Щото?
– Защото не съм те направил да си такъв!
– Да бе да! „И Бог създаде човека по Свой образ и подобие…“! Ти май си забравил, а?
– Ти да си чувал някога да ти кажа: „Сори, ама днес не съм на кеф. Просто ми е от онези дни, дето не ща да Ме закачате за нищо! И без т’ва само Ми образувате нерви…“? Някога да съм ти казвал „Е кво па толкоз? Аз съм си такъв!“, докато си Ме викал на помощ или си искал нещо от Мен? Това ли Ми е образът, по който казваш, че Съм те създал? Не мисля!
– …
– Ако Аз не съм такъв, ти защо си такъв? И защо си мислиш, че те търпя и приемам такъв?
– …

Мислех си защо Бог ме търпи наистина… Ако Той ме е създал по Своя образ, защо тогава не ми личи? Негово подобие ли съм или на някой друг? Лъжа, крадà, убивам (с думи!), мамя… Това са все нещa, които не виждам в Библията да описват характера на Бог! Защо тогава аз съм такъв? И защо все пак Бог ме приема?

Какво си мисля ли?
Ами мисля си, че Бог ме приема не защото съм си такъв, а защото знае какъв мога да бъда! Бог е Любов! Той няма любов, защото Той е Любов! В 1 Коринтяни 13 глава, Павел ни дава характеристики на истинската Любов: На всичко се надява, на всичко хваща вяра, всичко търпи… (стих 7). Бог винаги вярва, че аз мога да бъда различен! Мога да бъда какъвто Той ме е създал да бъда! Мога да се променя и вече да не съм такъв, а да съм Негов!
„Такъв съм си“ е оправдание!
„Такъв съм си“ е извинение!
„Такъв съм си“ е неверие, че Бог може!
„Такъв съм си“ е грях!
Разказах ви за пеперудите, нали? Бог чака да станем Пеперудата! Да, приема ни докато сме какавиди, но вярва, че чакането ще роди пеперуда, която ще е прекрасна, съвършена…
Как?
Ако вярваш, че Бог те е създал по Негов образ и подобие, то прочети това:
И така, бъдете съвършени и вие, както е съвършен вашият небесен Отец. (Матей 5:48).
Това е крайната цел – съвършенство! А не „Такъв съм си„…

„А над всичко това се облечете в любовта, която свързва всичко в съвършенство.“ (Колосяни 3:14)

„…като съм уверен именно в това, че Онзи, Който е започнал добро дело във вас, ще го усъвършенства до деня на Исус Христос.“ (Филипяни 1:6)

„А търпението нека извърши делото си съвършено, за да бъдете съвършени и цялостни, без никакъв недостатък.“ (Яков 1:4)

Ти можеш да бъдеш съвършен!
Ти можеш да бъдеш различен!
Ти можеш да бъдеш този, който си създаден да бъдеш, защото Святият Дух живее в теб, защото Исус Христос умря за теб, за да можеш ти да бъдеш усъвършенстван, да бъдеш различен, да бъдеш себе си! Истинското себе си!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s