„Горда Стара планина“ или „Протестно срещу протестите!“

11062_514626541923493_2087757275_nПромяна – Изменение към нещо ново, различно, както и резултатът от това изменение; смяна, замяна.

Най-общо всичко, рано или късно, се променя! Има зима – идва пролет; Има сняг – няма сняг; има правителство – няма правителство… Просто така!

Едва ли съм първият, който подхваща тази тема, но аз ще си го напиша, а вие ако искате го четете.

Нищо не разбирам от политика! Не ме интересува, не ме вълнува… Сигурно ще ме наречете безотговорен, невеж или дори глупак, но това не е важно в момента. Важното е, че разбрах, че си нямаме правителство! Защо? Не знам! То едва ли някой знае, но все пак…

По-притеснителното за мен не е това, че си нямаме правителство, а си имаме магистрали, а че Facebook се напълни с едни публикации, които не сгрявам. Мислех си, че поне от Facebook разбирам, но ето че…

За какво говоря? “Писани ми, ще емигрирам!”, “България няма да се оправи, махам се!”, “Тая държава се управлява от идиоти, не издържам, събирам багажа!”… И останалите сте ги виждали, чували, чели… говорили!

Не знаете ли, не сте ли чували, че реалността ни е такава, каквато ние си я направим? Не сте ли разбрали, че думите ви имат силата да създават неща, да рушат неща? Не разбрахте ли, че всичко, за което говорите, рано или късно дава резултат? Примери? Говорите за храна- не след дълго ядете! Защо? Да се чуди човек. Прост пример било, а? Добре! Говорите срещу правителството – няма правителство! Много абстрактен? Добре! Влизате в магазина и казвате, че искате хляб и какво получавате? Сериозно ли хляб? Едва ли сте очаквали да получите нафта! Да, думите имат сила!

В първата книга от Библията, Битие, ни се разказва как Бог създаде всичко с думи – небе, земя, слънце, луна, звезди, море, планини… В крайна сметка Той създаде човека и вложи в него част от Себе Си – вдъхна в него дъх. С този дъх Бог му даде не просто живот, но и нещо повече – сила! Същата сила, която беше в Бог, сега беше и в човека – силата да твори с думите си! И от тогава насам човек не е спрял да твори! Всеки ден човек твори (научно доказано е, че жените творят повече от мъжете)! Въпросът е не “как”, а “какво”! Твориш бъдеще или възкресяваш минало? Твориш успех или разказваш минали неуспехи? Благославяш или проклинаш? Какво твориш?

Сигурно не вярвате. И все пак “сГОВОРна дружина планина повдига”! Да не мислите, че тая дружина са се разбрали да повдигнат планината по телепатичен път? Мислите са станали думи, а думите са дали резултат! С думите си можеш да издигнеш някого до небесата или да го смъкнеш в ада! Защо? ЗАЩОТО ДУМИТЕ ТИ ИМАТ СИЛА! Ако до сега не съм ви убедил, не знам…

В същата тази Библия, в Новия завет, има един образ, който се казва Павел (по-известен като Св. Павел), който пише на един негов приятел, Тимотей, следното: “Първото нещо, което искам да правите е да се молите. Молете се всеки път както знаете, за всеки ваш познат. И специално се молете за управниците и тези, които са в правителството за да ни управляват добре, за да сме спокойни за работите си, да живеем спокойно и кротко.”. Защо му го пише това? Защото явно е важно да изговаряш правилните думи за хората, които те управляват!

Чували сте за молитвата “Отче наш…”, нали? Това е молитва, на която Исус Христос научи последователите си да се молят. Знаете ли, че едно от нещата, за които те се молят там е: “… погрижи се за земята ни! Нека ни се случи най-доброто, както е в небето най-доброто, така да е и на земята!”. Тоест? Тоест, Исус научи хората си, че единственият начин нещата да са добре е да се молим за най-доброто за земята ни – България!

“Ама тя България няма да се оправи!”. Няма да се оправи, ако продължаваш да го говориш и да го вярваш и да не си мръдваш пръста! Прочетох една история за един ученик, който попитал учителя си: “Господине, колко ще чакаме нещата да се оправят? Учителят му отврънал: Доста, ако продължавате да чакате!”. Разбираш ли ме? Спри да чакаш и почни да действаш! Защо? Абе ти семейство имаш ли? Дори и сега да нямаш, помисли за тези след себе си, за децата си, за роднините си, за внуците си… И се моли! 

Не става с протест и бой и викане и пуцане… НЕ СТАВА! ‘що? Огледай се! Какво стана? Падна правителството и пак са недоволни. Сега искат да го връщат… Угодия няма! Затова какво правим? “… погрижи се за земята ни! Нека ни се случи най-доброто, както е в небето най-доброто, така да е и на земята!”!

“Ама аз не вярвам в Бог!”. Нищо де, Той вярва в теб! Пак се моли! Той чува, нищо че ти си мислиш, че те е забравил. От къде знам ли? Еремия 29:11 “Знам какво правя! Всичко съм го планирал – ще се погрижа за вас, няма да ви изоставя; имам планове да ви дам бъдещето, за което всички се надявате.” – това е Господ Бог Всемогъщият, Създателят на всичко видимо и невидимо, Този, Който беше преди началото на времето и Който ще бъде след края му. Този, Който нарече Себе Си “Аз съм – това е името Ми”, защото Той е сега! Той е всичко онова, от което имаме нужда! Кога? Сега! Защото е Първият и Последният! Началото и Края! Той е! И няма друг като Него! Той е:

Ел ШадайБог Всемогъщият, който е в контрол на ситуацията

Йехова СаваотБогът на силите, Който ми е Баща и Приятел

Йехова НисийБог, моето знаме на победа над всяко обстоятелство

Йехова РаффаБог, Който ми дава здраве всеки ден

Йехова ИреБогът, Който се грижи за всичките ми нужди по всяко време

Йехова ШаломБогът, Който е моят мир по време на размирици

Йехова ШаммаБогът, Който е тук и сега в България

Йехова РойБогът, Който е моята здрава основа за бъдещето ми

Това е моят Бог! Един Бог, Който се представя с различни имена, защото Той е способен да се погрижи за всичко! За всичко!

Така че, моли се за Държавата си! Моли се за управниците си! Моли се за народа си!

Моли се за бъдещето си! И остави Бог да се погрижи!

Но ти се моли!

Advertisements

2 thoughts on “„Горда Стара планина“ или „Протестно срещу протестите!“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s