„Искам да ти споделя за него…“

20131202-214541.jpg

Всеки от нас си има приятели, които са му по-близки от другите, нали? И за тези хора, някак си те е грижа повече и искаш да правиш повече за тях. Дори понякога си готов да направиш нещо неправилно, за да ги предпазиш от събитие или случка, в живота, която, според теб, ще е пагубна за тях. Понякога го правиш за тях, а понякога го правиш против някого, когото не харесваш. Ето за какво говоря: „О! Ти не го познаваш! Повярвай ми, той не е за теб! Ако знаеш всъщност какъв е… Човек, ти луда ли си!? Осъзнай се! Не гледаш трезво на нещата! Аз ти казвам, той не е за теб!“ (Тези реплики съм ги чувал на живо!)

Мислех си за това и продължавам да си мисля, но това, което съм измислил до сега – това ще ви споделя. 


Защо всъщност го правиш?

– за да предпазя приятел

– за да покажа колко много познавам някой човек

– за да го направя, просто

– за да покажа колко прозорлив и умен съм и как хората са като отворена книга за мен

До тук единствената причина, която виждам, като основа за такова действие е, поправете ме ако греша, гордост! „Само не ми казвай, че съм горд, пич!“ Да, такъв си и тази мисъл, в главата ти, го доказва.

Докато разглеждах спомените си за подобни ситуации Духът на Бога ми говори силно в тази посока. Той ми каза нещо много конкретно, което ми беше казвал и преди, но сякаш бях забравил.


Какво всъщност правиш!

Това, което Святият Дух ми припомни беше, че говорейки подобни неща, най-често негативни (защото не е интересно да говориш позитивни неща, нали?), ти всъщност освобождаваш реалност с думите си. Реалност за човека, на когото ги говориш, и реалност за човека, за когото говориш. Ама как?! 


Вярата идва от слушане…

Библията, Божието Слово, ни казва, че вярата в Бога идва от слушане на Думите Му. Да слушаш думите на някого, означава да опознаваш този някого. Опознавайки го, това изгражда вяра, доверие, в него и в действията и в думите му. За това вярата идва от слушане! Между другото, този стих се намира в Римляни 10:17!

Човекът, на когото говориш…

Когато говориш на някого, за някой друг, тогава ти освобождаваш реалност за този човек. Понеже ако нямаш авторитет в живота на човека, на когото говориш, той не би ти позволил да му говориш, това значи, че ти се явяваш „достоверен източник“. Авторитетът, който имаш в очите на слушателя си, придава допълнителна тежест на думите ти и той, вярваш или не, ще ти повярва. Веднъж повярвал и убеден в твоето мнение и впечатления, той може никога да не опознае лично, другия. А няма нищо по-жалко от това, просто защото различните хора изкарват различни нюанси (отношение, поведение, говорене, действия) от един и същ човек. А и абортирането на едно неродено приятелство си е чиста проба убийство!

Човекът, за когото говориш…

По същия начин, по който освобождаваш реалност за човека, на когото говориш, така освобождаваш реалност и за човека, за когото говориш! И всъщност тука идва реалната опасност за теб самия. Ако до момента не ви е влизало нищо в главата, от това, което говоря, то сега е момента да започнете да си водите умствени записки и да вкарата това в сърцата си, за да сме наясно и да си нямаме проблеми за напред.

ВАЖНО!!! РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ПРЕДИ ДА НАПИША ТОВА В БЛОГА СИ, АЗ СЪМ СЕ ПОСТАРАЛ ДА ГО НАПРАВЯ ЧАСТ ОТ ЖИВОТА СИ!

Изговаряйки тези неща, за човека, ти създаваш духовна атмосфера в живота му. Всяка негативна дума, „по негов адрес,“ отива точно на „неговия адрес“ и започва да се проявява в живота му. Библията, всъщност, ни говори много за точно този тип „говорене“, но му дава друго име – чародействане

Чародействане – практика, при която човек използва нефизически средства, за да доведе до промяна, изминение. Най-честият метод е изговорени думи. 

На английски думата чародейство е witchcraft. Произлиза от староанглийското wiccecræft, съставена от „wicce“ („witch“ или вещица, чародейка) и „cræft“ (“craft” или занаят). Разликата между магьосник и вещица (sorcerer и witch) е в това, че вещиците използват точно тези нефизически средства.

След като разгледахме цялата тази информация нека продължим…

Какво ни говори Словото на Бога за чародействането?

Още с даването на Закона в пустинята, израелтяните получиха конкретни заповеди и заръки относно хората, практикуващи магии, заклинания, призоваване на духове на мъртви, чародействане, омайване и всякакви други подобни дяволии. В Изход 22:18 има заповед, която се отнася до магьосниците – Магьосница жива да не оставиш

Какъв Му е проблемът, на Бог, с тези хора?

„Защо наистина Бог толкова много се бои от такива хора.“ „Наистина ли Бог Го е страх от тях?“ „Те нищо не са Му направили…“

Бог направи доста за да изкара народа си от Египет, където беше подтискан и измъчван от поробителите си. Бог ги изкара заради едно конкретно нещо – да Му се поклонят. Понеже Той беше ги избрал за Свой народ, Той искаше те да търсят и да се покланят само на Него, като на бог. А това, което всички тези магьосници, чародей, заклинатели, омайници… правеха беше, че  отклоняваха сърцата на народа в друга посока, далеч от Бога на Авррам, Исаак и Яков.

Заключение…

Разбираш ли ме? Или по-точно да попитам, разбираш ли какво Духът говори към Църквата? Знам, че на църковен жаргон нямаме дума като клюкарствам, а я заместваме със „споделяне на чужди молитвени нужди и благодарности“, но Бог, всъщност, е много сериозен относно тези неща! Може би се опитваш да предпазиш някого… може би се опитваш да го спасиш… може би се опитваш просто да го предупредиш… Не знам! Ти знаеш! Но бъди внимателен, защото твоите думи имат власт – те носят смърт или живот. И в езика ти има сила, която може да повлияе на живота на хората около теб. За това пази езика си, пази думите си, пази сърцето си, най-вече, защото с каквото е пълно сърцето, това прелива от устата ти (Матей 12:34б). Ако искаш да предпазиш някого, тогава всичко, което можеш да направиш, ефективно, за него е да се молиш за него! Моли се, защото голяма сила има в усърдната молитва на праведния човек! (Яков 5:16)

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s