Благословен, за да бъдеш благословение!

Спомням си как бяхме на море с мама, тати, сестра ми и аз. Пореден ден на плажа, пореден ден приключения за малкия Ачко. “Приключения за малкия Ачко” = слънчево изгаряне (успявам да изгоря докато съм намазан с детски слънцезащитен крем и с тениска под чадъра!) + пясък, който явно е не само на плажа, но и на места, където не си го слагал… в леглото имам предвид. С две думи, море – не!

Та, мисълта ми е, че сме на плажа и в небето се появява нещо невиждано от мен до този момент! Това е птица. Не, самолет. Не, това е делтапланер с двигател!  Йееее…

Атракция за малки и големи!

Кацна си във водата и си чака клиентите… Клинети – ьок! Всички го обикалят, всички го гледат, питат, ама никой се не качва. Що така, бе…?

Баща ми, като един виден авантюрист, реши да лети с туй нещо. Майка ми, като един виден неавантюрист, започна да мърмори и да се моли срещу закона на гравитацията. За да може майка ми поне малко да преживее вълнението и адреналина, които изпитва баща ми, той решава да вземе и едното дете на това “приключение!” Аз решавам, че не искам да изпробвам законите на физиката, затова сестра ми отива с баща ми. Качват се. Летят. Всичко е ОК и се приземяват без никакви проблеми. Казах, че се приземяват без проблеми, а не, че са и излетели без такива! Гравитация… 😀

След като те слязоха от делтапланера, клиенти – бол!

В Битие глава 12, Бог сключва един изключително важен завет с Авраам. Той му казва в стих 2: Ще те направя голям народ; ще те благословя и ще прославя името ти, и ще бъдеш за благословение

В посланието на Павел до Галатяните 3:7-9, виждаме, че апостолът говори за това, че повярвалите в Христос са деца на Авраам и са под същото благословение като него.

Искам да обърна внимание на нещо конкретно от благословението на Бог в Битие 12 – ще бъдеш за благословение. Какво означава това? Означава, че всички, с които влизаш в досег, ще бъдат благословение; всичко, с което влизаш в досег ще бъде благословено.

Точно както Лот, племенникът на Авраам беше благословен, когато беше с Авраам – Битие 13:2,5

Точно както правнукът на Авррам, Йосиф беше благословен, благоуспяваше и беше за благословение – И Господ беше с Йосиф и той благоуспяваше… След като Господарят му видя, че Господ беше с него (Йосиф) и че Господ прави да успява в ръката му всичко, което вършеше… И откакто го (Йосиф) постави настоятел на дома си и на всичко, което имаше, Господ благослови дома на египтянина заради Йосиф; Господнето благословение беше върху всичко, каквото имаше в дома и по нивите.Битие 39:2-5

Йосиф беше благословение за дома на господаря си, защото благословението на Бога беше върху него самият.

Йосиф беше благословение и спасение за цялото си семейство от глада по това време, защото благословението на Бога беше върху него самият.

Йосиф беше благословение за целия Египет, защото благословението на Бога беше върху него самият.

Баща ми, майка ми, сестра ми и аз, бяхме за благословение на човека, който управляваше онзи делтапланер, на онзи плаж, защото благословението на Бога, с което Бог благослови Авраам почива върху нас, защото чрез вяра, ние сме потомци на Авраам.

Очаквай Божието благословение и благоволение върху живота си и върху живота на хората около теб. Моли се за това благословение и благоволение.

Бог е с теб през всичките ти дни! – Матей 28:20

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s